Treibbal

Treibball

Treibball is nog een redelijk jonge sport, die veel aan populariteit wint.

Doordat de sport maar weinig belastend is, is deze leuke sport ook zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en  honden met een beperking.

Treibball is door Jan Nijboer bedacht, een Nederlander die in Duitsland woont, en daar is het dan ook al een populaire sport, waar allerlei rassen aan meedoen.

Het is dus geen sport voor alleen maar veedrijvers en hoedende honden! Alle honden kunnen dit eigenlijk doen, mits ze willen samenwerken met hun handler.


In het midden van een groot veld liggen  max. 8 grote ballen (afhankelijk van het niveau). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De handler staat met zijn hond bij aanvang in een goal. Op teken van de handler dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de handler, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.

Iedere hond heeft maximaal 10 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven. De tijd start op het moment dat de hond de "outrun” start. De tijd stopt pas op het moment dat alle 8 de ballen in de goal zitten en de hond voor de goal ligt.


Op wedstrijden in Nederland, Belgie en Duitsland is er ook nog de mogelijk om een spelvariant te lopen.

Dit kan van alles zijn, afhankelijk van het niveau.

Enkele spelvariaties zijn: parcours afleggen met een bal, dirigeren/sturen, tijd-gambling


http://www.treibball.nl/wat-is-treibball/


Petsotic 2014 - 08
balduwen2
IMG_8582
IMG_8573
Pawprints Pride - WEL lid  (6)

Contact